Pages

Thursday, September 15, 2011

lamanya cuti kan?

ya ampun..lamanya "bercuti" kan dr blogging?

bukan apa, masa dah tak berapa terluang sgt sejak selamat pindah ke KL semula **alhamdulillah**

apa yang baru?**what's new, bak kata ang moh**

a) dah selamat pindah rumah **yeay!** - next in line, nak beli rumah sendiri - ye, tahu..dah byk kali cerita psl letak deposit rumah sebelum saya @ Inche' SO amek balik deposit sebab change of mind **tiba2 leh tak berkenan.. ha ha ha ha, kelakar wokey?** jadi lepas ni kena mula semula simpanan secara tegar  - cuma nak kasitau, kondo impian sebenarnya ada depan mata, and tengah dilelong dengan kadar yg sungguh murah utk area ni **RM260k for 1422 sqft** kalau betul rezeki saya & keluarga, adalah..tapi rumah murah, takkan takde siapa nak grab, kan? tapi saya yakin, kalau dah rezeki saya, takkan ke mana .....:D

b) sekolah anak3 dekat je dgn kediaman sekarang ni **double yeay!!** - keluar pagar, belok kiri belok kanan, jalan terus..taa daa **bak kata Baby Pan** dah sampai- bulanan pun murah - and lebih islamik - cumanya satu je yg agak tak berkenan di hati, bila bergaul sesama melayu ni mulalah anak3 mula membahasakan diri "kau" "aku" dgn kwn2..bukanlah nak kata saya ni cultured sgt pun orangnya, cuma saya rasa mcm terlalu kasar kalau perkataan "kau" "aku" ni digunakan di kalangan anak3 bwh 13 tahun...dah byk kali juga saya warning Harryth & Haddyff psl penggunaan perkataan tu, alhamdulillah lah nampaknya makin kurang..saya pernah nampak Harryth "warning" balik kat kwn2 sekelas dia pasal benda...**kembang kempis hidung..bangga tangga**

c) dah mula bekerja ** triple yeay!!**- adalah duit lebih dlm tangan nak melabur/ menyimpan/ menabung/ membazir....tiada bebanan kerja - tidak stres - tiada politik opis yg menjijikkan - teman seopis yang kewl. bukan nak komplen cuma nak bagitau: keje saya mengikut shif biasa 0830 - 1730 setiap isnin - jumaat. cumanya saya bekerja ikut cuti umum Singapura, yang mana semua sedia maklum cuma ada 11-17 hari dlm setahun! **ye saya jeles dgn team FXM, sebab mereka tiap2 bulan, confirm ada cuti lebihan..team FXS saya, ha ha ha ha**

d) anak2 dah mula rutin semula..syukur sangat- sangat..Sabtu pagi: swimming lessons, Sabtu petang: Piano classes. Ahad pagi: ekuestrian di Bukit Kiara then ke Monterez Golf untuk junior golfing anak2..oh tak, aktiviti2 ni masih tertumpu pada Harryth & Haddyff dulu..Baby Pan? masih tak jumpa affordable gym class utk dia waktu weekend..kalau yang ada pun sama ada a) terlalu mahal   b) bila affordable pulak, clash masa dgn aktiviti abang2..Jadi kesimpulannya? Tunggu je lah nak ....:P

laptop masih belum dibaiki lagi..jadi saya mengambil kesempatan hapdet blog dr opis..yang menariknya di sini..semua boleh buat **agak longgar rules & regulation skat sini- cuma x amek kesempatan lah, itu sahaja** kecuali social networking @ sebarang sebsite yang punya kemudahan chat @ yang sekaum dengannya..itu sahaja..

okaylah, habis waktu rehat..marilah kita sambung bekerja yer?

p/s: buat yg masih sudi menanti update dr blog yang tak seberapa ni, terima kasih byk2..akan cuba sedayanya utk hapdet bila ada kelapangan..:D

1 comments:

mummy dyyan said...

Yeay to u & kids!!!
Alhamdulillah... :)