Pages

Friday, May 21, 2010

||di-TAG oleh Mama Amana||

ya ampun....

rupanya saya telah di tag oleh Mama Amana sejak......seminggu yang lepas -13/05/2010...

saya rupanya masih belu update blognya dlm pembacaan harian saya, dan hari ni tetiba tergerak pulak nak "membelek"..saya di-tag rupanya..mintak maaf sgt sgt sgt sgt, beb..dah lama tak layan tag-tag ni..kerana saya sendiri tak buat..tapi takpe...saya panjangkan di sini okay...

1. SIAPAKAH DIRI ANDA DI RUMAH?
Saya adalah seorang ibu- bila saya berada di dlm mood yang baik dan boleh bertukar menjadi Mommy-Monster bila mode "mak tiri" saya di-switched on selepas melihat rumah habes berselerak dek perbuatan anak2 bertuah saya....

2. SIAPAKAH DIRI ANDA DISAMPING RAKAN?
Saya rasa mereka akan kata yang saya ni a no-nonsense person, I tell it as it is..saya adamasanya "berbahasa" tapi kalau org yg berkenaan masih tak reti bahasa, saya lebih suka berterus terang..sila tahu, saya tak kuasa nak mengipas orang, membodek orang..kalau saya tak suka, saya cakap straight forward.Jika ada yang terasa, pada saya..itu adalah masalah anda sendiri!

3. BENDA YANG ANDA IDAMKAN MASIH BELUM TERCAPAI?
Wow, this list is gonna a lloooooong one..

- membawa Inche' SO dan anak2 ke Mekah untuk mengerjakan haji
- kepingin membeli rumah idaman di Senibong Cove, dijangka siap dibina pada 2018 dengan harga 2.3 juta
- membeli sebuah kereta continental mewah dengan bayaran tunai!
- mahu memastikan perniagaan yang sedia ada mampu dijadikan sebuah konglomerat dlm tempoh 15-20 tahun yang akan datang
- oh yes, saya ingin membawa Inche'SO dan anak2 ke Kursk, Russia - tempat saya belajar dulu untuk mereka faham kenapa saya sering rindukan tempat itu...:D
-menguruskan sebuah yayasan membantu anak2 yang memerlukan bantuan kewangan utk melanjutkan pelajaran
- and yes, kalau boleh saya nak ada law firm saya sendiri, insha-ALLAH..

4. SIAPAKAH NAMA PASANGAN ANDA? Mr. Perfect aka Inche' SO

5. 5 PERKARA YANG SAYA SUKA TENTANG PASANGAN SAYA
- dia ni penyabar: kerana dia jauh berusia dr saya, dia memahami cara terbaik untuk melayan saya sebaik2nya..bila masa nak berkeras, bila masa nak berlembut..bila boleh bermanja, bila boleh di ajak berbual serius...

- dia seorang lelaki yang metroseksual- saya memang terpesona dengan dia sedari awal kerana dia seorang lelaki yang begitu menjaga penampilan diri..plz,saya memang tidak pernah berpacaran dengan lelaki selekeh!

- dia seorang yang bertanggungjawab..walau mcm mana teruk sekalipun keadaan ekonomi,he's the perfect provider..enough said!

- he's a very skillful driver. kenapa ini jadi tarikan saya? A man who knows how to drive and treat his machine well is a very meticulous man,don't u agree?

- dia seorang yang penyayang!

6.BILA TARIKH ANDA COUPLE? Oktober 2001, dlm 5 minggu sebelum saya menyambut 21st birthday saya..

7. APAKAH KENANGAN PALING PAHIT BERSAMA PASANGAN ANDA
Simple..saya terpaksa berjauhan dengannya setiap 10 bulan dlm setahun sepanjang saya belajar di Kursk

8. LAGU TEMA CINTA ANDA
Jon Bon Jovi- Thank you for Loving ME..masa masih bercinta **konon2nya** lagu ni "ter"pasang di radio dan dia laju menukar ke siaran radio yang lain..kata dia, saya masih belum cukup bersedia..sehinggalah selepas beberapa kali keluar bersama, baru saya tersedar yang dia sengaja memasang lagu ini buat kami..petunjuk bahawa we are ready to go to the next level of our relationship!

9. APA PERUBAHAN YANG INGIN ANDA LIHAT DR PASANGAN ANDA
Memang pada saya dia Mr Perfect. saya saja yang perlu lebih matang dlm hidup..pls Zaza, you're almost 30 wey?!

10. saya nak tag Jue- Mama Hafiy, Sis Asz- Mommy Ammar, Alin- Mama Harith ,  Ayu- Mama Danish & Sue- Mommy Ilhan.

p/s:seronok juga ek, buat tags nih..:D

5 comments:

akulah drama queen... said...

ala comeynye... sweet sungguh...

Scorpio Girl said...

ha ha ha...ye ker?comel ker?
nih lah keje nya bila tepu otak dengan facts and points nak membawa diri masuk ke eam hall...bley migraine aku!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

haha..bru perasan ekkkkkkkkk

Scorpio Girl said...

su- Amoun yerk....ha ha ha ha...:D tapi tag dah pun buat dan dah ada entri kan?jangan segan tag lagi ek?but next time round, kalau tag sila kasitau..:P

Asz said...

eh ... smlm dtg sini carik entry tag xde pon ... ke mata aku yg dah kero?!?? Insyaallah, ada masa i will do this tag thingy eh ... (fyi, mmg liat sket nk buat mende tag2 nih) ... hehehe