Pages

Wednesday, May 26, 2010

|| present(s) for myself, but sponsored by Inche' S.O. ||



saya sebenarnya dah jarang memakai perfume, bukan apa..saya takde bau badan **saya amalkan makan limau nipis-->alah kalau mee goreng ke, mi hun goreng ke, diorg siap letak sekali kan?kunyah and telan je..alhamdulillah, mujarab!** plus saya selalunya hanya ke kelas, jadinya rasa mcm tak sesuai pulak nak bau2 menyesakkan hidung waktu belajar kan?

tapi Inche S.O. sudah sound, siap kata yang dia rasa perfume lama saya tu **HUGO BOSS for WOMAN** dah "selamat" bertahan selama 3 tahun dah..saya sendiri terkejut!ha ha ha ha..anyway, ingat kan plan lawatan sambil perabehkan duit Inche' S.O yang di tangguhkan pada hari sabtu tuharih, jadinya harinih dia suh jugak drive masuk Spore and beli..so, sebagai partner yang mendengar kata, saya akur.. **ha ha ha....ye ye, sila gelak keji bila dengar ayat itew!**

nak kuwar masuk Spore takde prob koz saya bergerak bukan di waktu puncak so it was a smooth drive all the way..sampai2 je nak kena tunggu kejap, banyak kete lah pulak nak park kat situ..almaklumlah kan, parking free! tapi alhamdulillah, tak lama tunggu..dlm 5 mins dah ada kete kuwar dan bermulalah episod pencarian saya..

saya lupa betapa seksanya membeli perfume nih..

bayangkan separuh floor building tu direserve untuk perfumes..!!!dari yang ada jenama, class sampailah yang cikai...mau tak pening saya di buatnya?!!mula-mula okay lagi..saya memang standard..saya akan cari perfumes that I am familiar with.Tommy Girl, Burberry, DKNY tpi saya dah berazam utk mencari bau2an yang baru..yang fresh, dan semacam witty gitu **I know smell can't be witty, but it potrays as such lah!**

saya cuba sedaya upaya utk mendapatkan bau2 itu secara individual, tapi pusing kiri ada org picit kiri..saya pusing kanan, orang picit kanan..last2 saya nekad, saya amek 2 botol minyak wangi pertama yang saya pegang..2 bottles of 50ml of perfumes each costs me SGD94/=.Perfume apa yang saya rembat?ianya sperti gambar di atas...Incanto Bliss by Selvatore Ferragamo dan juga Still by JLo...

baunya fresh and it comes with a warning by Inche' S.O... "sila pakai perfumes tu and jangan buat pekasam!Nanti orang ingat I takde duit nak belikan u all these tau?!!" ha ha ha..ye yang, I yang menurut perintah!

2 comments:

akulah drama queen... said...

incanto memang besh baunye... tapi tak poenah bau still...

beshnye dapat prezzie... skali dua tu...

Scorpio Girl said...

jarang mintak beb...sekali mintak, memang ah dpt..tapi penih giler nak pilih..mau mengong otak aku..aku masih tak dpt cari bau yang sesuai, so aku masih dlm try-and-error phase dgn bau2an ini..:D