Inche' SO sudah jarang sangat makan dessert ni rumah **dia tak bukak mulut murungut lagi, tapi takkan lah sampai nak tunggu gitu, ye tak?** ..jadinya, saya mula me-rajinkan diri kembali untuk masak manisan....anak-anak pun, saya rasa, harus di didik untuk mengetahu manisan tradisional **ha ha ha, sound toooo cliche'** jangan asyik laju tangan menyuap kek, coklat dan pastri sahaja 24 jam!
hasilnya: pengat labu yang rendah lemak..**saya gantikan santan dengan susu cair..saya gantikan gula pasir dengan gula perang**
terus terang saya katakan memang rasanya tak berapa "kick" kalau nak dibandingkan dengan resepi asli..tapi saya ni pun bukannya muda lagi..haruslah jaga pemakanan..plus, saya yakin yang saya tak mahu anak2 obes dan tidak aktif membesar...
p/s: nak lagi menarik, masukkan cendol berwarna @ sagu **Inche' SO lebih suka sagu**
2 comments:
gambar je?/ bagila resepi..kawan ko mmg fail bab manisasn2 ne.. kalau masak lauk okla lagi..kek, kuih,cekodok? faillah!! malunyeeeeeeee
Just dropping by to say hello to you :) Noticed I've been getting some traffic from your blog :) Have a nice day!
xoxo
Post a Comment