ha ha ha...ini dia resepi pengat labu saya yang cukup cincai...
satu biji labu **jgn terlalu masak** - belah lah ikut cara mana pun
- direbus dengan air cukup sekadar melitupi labu yang dipotong. masukkan sedikit garam & daun pandan dm 3-4 helai **ikat cantik2**
agak2 dah separa lembut labunya, masukkan 2 x susu cair dan gula perang secukup rasa-jgn biarkan susu cair pecah minyak/lemak..api sederhana bila dah agak membuak sedikit, perlahankan api.
kalau agak2 nak masukkan sagu/ cendol kaler-kaler, masukkan jgn terlalu byk- takut bergumpal..
taaa-daaa!!
p/s: next on the list - bubur kacang durian...jeng jeng jeng!
2 comments:
oo..letak gula perang..cian kwn ko nekan? simple pun tak reti buat
ha ha ha..chillax beb, aku pun hangkut resepi via online then buat slight modifications to suit our own personal taste..gula perang tu buat ganti gula pasir/gula melaka...:D
Post a Comment