Pages

Friday, May 7, 2010

:: Where is the love? ::

2-3 menjak ni ada kengkawan yang masih single-mingle ada menanyakan soalan cepu emas di atas pada saya..

macam mana saya nak menjawab ek permasalahan diorg..

masing-masing ada rupa, cantik dan lebih vogue dr yours truly but yet  no takers..

bila ditanya, ada yang sanggup menebalkan muka mengakui bahawa beliau sudahpun merendah standard @ expections towards the guy when in comes to the criteria of being the right man..

ada pula dengan selamba badak menjawab, " I am not looking for the right man, I am just looking for a man, right now!"

then saya bertanya pula pada diri sendiri...kenapa sampai begitu sekali ek?


patutkah saya menyalahkan adat kaum bangsa sendiri..yelah, kalau anak2 dara dah melangkui umur yang di katakan sesuai utk berumahtangga tetapi masih belu lagi ke arah itu, kita sudah laju melabel mereka dengan title "anak dara tua"...

ada masa macam nak di cilikan je mulut masing2 kerana lancang sedemikian rupa?

ermm hullooo?

siapa kita nak mempersoalkan pilihan mereka? it's an intensely personal choice kan?

and I know a whole lot of girls who are at the peak of their careers and still single, okay?

jangan samakan zaman dahulu dgn zaman sekarang..

zaman dulu kalau tak nikah awal, takde orang yang akan jaga makan minum pakai kita..

zaman skang, takde kaum itu pun kita dah boleh berdikari.. **bukan menyombong, tapi hakikat**

cumanya adalah BONUS BESAR bila kita berjumpa dgn seorang insan yang sudi menerima, mengasihi dan menyayangi kita sepenuhnya...seperti SAYA!

so to all my single friends out there..relax, chill..pasti ada pasangan yang terbaik dariNya buatmu..cuma pls okay, jangan tangkap muat! kalau boleh saya hanya ingin hadir ke majlis pernikahan kamu hanya satu kali seumur hidup saya...ha ha ha ha..:D

4 comments:

akulah drama queen... said...

dah alang2 lambat, pilih btol2... takkan nak slambe rembat je then cerai berai... masa tu nak start all over again dah payah dah... umo dah manyak... kalo time muda2 dulu bley la...

yang penting skang, fikir yang mana satu anda mahu :

1) berkahwin ala2 rembat sebab tanak owank cakap anak dara tua but at the end idop merana... terpaksa sara laki... makan ati ngan laki...

2) layan lone ranger... duit abeh kat dirik sendrik... tak makan ati... paling kopak pun sunyi... kalo sunyi, sila la aktifkan dirik anda ngan pelbagai aktiviti... sukan ka, rekreasi ka, kebajikan ka...

pikir masak2 sblom anda menyesal kemudian ari...

Scorpio Girl said...

ye betuuuuulll!!!!

Azie said...

Siapakah kawan ko yg bertanya itu za? Sampaikan salam aku kat dia.Pengalaman Mengajarku... Sebenarnya tak mengapalah jika perlu menunggu sedikit lama utk akhirnya bertemu seseorang yang benar2 sesuai & membahagiakan. Tak perlu untuk berebut2 memilih di mana akhirnya nnti hanya untuk menderita hingga hujung nyawa. Mohon la dijauhkan.

Scorpio Girl said...

biasalah Zie, ni jenis yang tertekan punya sedara-mara yang terlbeih caring, siap nak "sondol2"kan anak teruna mana2 ntah kat muka dia @ mak bapak dia..main paksa2 suh kuwar, suh kenal hati budi...kawan aku ni jenis berdikari, independent and jenis yang tak bergantung dgn sesiapa..mak ayah pulak serba salah, ye lah ..hidup kat kampung..mulut orang nak tutup macam mana, kan?tapi diorg okay je actually, cuma tak tahan dengan tekanan dr pengaruh luar..aku terkejut jugak, dia bukak mulut..." I am not looking for the right man, I am just looking for a man, right now!"-->mebbe dah tak koser sgt agaknya melayan org kiri kanan..pada aku, nikah kawen nih biarlah satu kali sehidup semati..itu prinsip aku..itulah juga doa aku buat kengkawan yang lain juga, insha-allah..